Een nieuw seizoen

Het seizoen is weer begonnen. De eerste lente dag is alweer verstreken, de moestuinders zijn alweer volop in de weer. 
Ieder weekend is het enorm druk op de tuin, iedereen komt werken aan de grond, het huisje of gewoon van de zon genieten met de kinderen. Ondanks al het publiek dat op de vereniging in de weer is, ieder in zijn eigen tuin, is het zo heerlijk rustig. Een oplaad moment in de week plannen we dan ook heel graag in. En gedurende de week kijken we daar dan ook enorm naar uit. 

De aardbeienflat hebben we helaas afgebroken en omgezet in een aardbeien bed. De flat stond op een verkeerde plek, teveel in de zon waardoor de aardbeien te snel droog stonden. Ook begon hij schuin te zakken. Bij het loshalen van de strobalen en aardbeienplantjes kwamen we erachter dat ze het boven verwachting goed hadden gedaan. De wortels zaten diep in de strobalen vast. Groeien op strobalen is dus geen gek idee. Alleen moet het wel op de juiste plek. Dat was dit helaas niet. 


Het huisje wordt volop gebruikt om thee te zetten, te schuilen als de wind erg guur is en als het regent. Gelukkig is dit laatste nog niet zoveel het geval geweest. Ook maken kleine moestuinders in de dop dankbaar gebruik van het huisje. Om slaapjes te doen of om flesjes te drinken. 





Verder is de composthoop volledig omgeschept. We stonden versteld van de compost. We hadden niet gedacht dat het proces al zo ver zou zijn. Nu het is omgeschept is er weer plek ontstaan voor een composthoop voor het nieuwe seizoen. 



Ook de plannen zijn al volop aangepast en gemaakt. We houden het plan en systeem van vorig jaar aan maar hebben wat geschoven en geschrapt in de gewassen.
We zijn van plan ieder bed een voor een klaar te maken, en deze dan te verhogen. Dit omdat we vorig jaar zoveel onkruid hadden. Verhoogde bedden werken in dat opzicht iets fijner. Gezien de grootte van de bedden, de arbeid die hierin gaat zitten (niet alleen het bouwen maar ook het verslepen van hout, compost, omspitten) en het kosten plaatje, gaan we dit bed voor bed aanpakken. Misschien dat het dit jaar niet afkomt, misschien ook wel. Dat geeft niks, we zien wel hoe het gaat lopen.

Naast de verhoogde bedden moet er ook een nieuwe koude kas gemaakt worden. Het raamwerk hebben we al, maar we hadden vorig jaar zo'n grote koude kas (hier te zien) dat we er amper gebruik van maakte, zonde van de ruimte vonden we dit jaar. Zo leer je ieder jaar weer iets nieuws.

Ook gaan we een gewone kas voor de tomaten en paprika's bouwen, aan het huisje vast. Deze is al in huis maar moet alleen nog in elkaar gepuzzeld worden. 

Genoeg te bouwen dus dit jaar, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het schilderen van binnen- en buitenkant van het huisje en het moestuinieren zelf. 
Je hoort het al: wij zitten niet stil dit jaar.






Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"