Veel vooruitgang met dit heerlijke weer


Toen het seizoen van 2015 weer begon hadden we een enorme lijst met "To do's". Een voor een pakte we deze aan en indien nodig werden plannen aangepast of geschrapt. Hieronder een klein foto overzicht van hoever we al zijn.


Wortels en pastinaken. Helaas heeft de onkruidbrander niet volledig zijn werk gedaan en zat er nog veel onkruid tussen. Gelukkig kunnen we het onder controle houden.


De sla en andijvie zijn ondertussen alweer veel groter dan op deze foto. Ze doen het goed. De andijvie, prei en bosui op deze foto zijn overblijfselen van de AH moestuintjes. Vond het zonde om ze weg te doen en als je dan toch een plekje in de tuin over hebt...waarom dan ook niet?!


Onze kiwi heeft vorig jaar helaas niet overleefd. Heel jammer. Nu gaan we op die plek een druif proberen. Helaas laat die na twee weken al galbulten op de bladeren zien. Iemand advies hiervoor? 

Misschien een beetje slecht te zien maar de frambozen struiken doen het goed, zijn onkruidvrij gemaakt en groeien nu nog harder. Ook de bosbessen en bramen doen het al erg goed. Ben benieuwd of we dit jaar al wat meer fruit kunnen oogsten. Heerlijk snoepen uit eigen tuin.


Van voor naar achter: rodekool plantjes, courgette plantjes, komkommer plantjes. Zoals je kunt zien moet het rodekool bed nog afgemaakt worden. Dit staat als volgende op het programma.

De koude kas, nu al zonder glas. De bieten gaan hartstikke hard. Die zullen we binnenkort moeten uitdunnen geloof ik. Bij de stokjes hebben we voor het eerst een klein bloemenveldje. Wie weet hebben we deze zomer mooie bloemen, beien en andere insecten op de tuin.

Van voor naar achter: pompoen plantjes, mais plantjes, wortel en pastinaak bed en sla en andijvie plantjes.

Van voor naar achter: het aardbeien bed met veel bloemen!! de tuinbonen en kapucijners en daarna weer de pompoenen etc.

Opnieuw omgespit, alle compost die in deze blogpost is omgespit en vervolgens bruikbaar was is al weer opgebruikt. Deze hele hoop is dus alweer nieuw van dit seizoen. met veel strolagen ertussen voor lucht en afwisseling van materie.


Al een aardappelflat, hopelijk gaat het lukken. De aardappels hebben te lang in de kelder gelegen en waren al aan het groeien. Dus misschien waren we net te laat. Gelukkig hebben deze plantjes het wel gered en hebben we al bijna een hele flat vol.

 Ook zijn we al begonnen met het schilderen van het huisje, we wilde voor donkerblauw of groen gaan maar bedachten dat als er een kas tegen het huisje zou komen, dit wel erg warm zou zijn. Nu zijn we voor een lichte kleur grijs gegaan. Het staat absoluut niet verkeerd al zeggen we het zelf. De kozijnen krijgen een witte kleur als leuk accent. Ook hebben we een start gemaakt met de kas. Het was even gepuzzel maar we zijn al aardig op weg. Nu alleen nog wat verstevigen, waterpas maken en de ruiten erin. Spannend en leuk!! Wie weet hebben we dit jaar wel paprika's en tomaten! 

 Wat staat het toch leuk. 
We houden jullie op de hoogte.





Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"