Koken uit eigen tuin

Aan het einde van het seizoen moet de tuin klaargemaakt worden voor de winter. Een hele grote moestuin heb ik nu nog niet. Het postzegeltje dat ik in de achtertuin heb is dan ook zo klaar voor de winter. Wat wel leuk is van het klaar maken van de tuin is dat het wat cadeautjes bracht. Zo kon ik vanochtend de hele ochtend in de keuken staan om groene tomaten jam te maken en pickled beats.
Dit is een voorproefje voor wat volgend seizoen zal brengen. Waarschijnlijk dan in meervoud. Maar op deze manier kleinschalig oefenen is al erg leuk.



Pickled Beats

Ingredienten
1,5 kg gekookte bieten
500ml water
500ml appel cider azijn
450gr suiker
3-4 teentjes knoflook

Breng het water, appal cider azijn, suiker, doormiddengesneden knoflook aan de kook, tot de suiker is gesmolten. Laat dit 5 minuten door koken. Laat het mengsel afkoelen. Snij ondertussen de gekookte bieten, dit kan in blokjes of plakjes. Doe de bieten in een glazen pot of plastic bakje. Giet het afgekoelde mengsel over de bieten. Bewaar in de koelkast.
Eet smakelijk.




Groene tomaten jam

Ingrediƫnten
1kg groene tomaten
750gr gelei suiker
2 citroenen (alleen sap)

Leg de tomaten 40 seconden in kokend water, laat ze hierna afkoelen. Pel de tomaten en snij ze in vieren. Doe de tomaten, de gelei suiker en het citroensap in een pan. Tijdens het opwarmen van de jam blijven roeren omdat de jam snel aan de pan zal blijven plakken.
Doe de jam hierna in glazen potten of bakjes. 

Zelf heb ik geprobeerd de jam te wecken, we zullen zien of het is gelukt. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"