Voor de winter klaar!

Voor de winter klaar zijn, dat was wat we wilden bereiken. Toen we vorige week te horen kregen dat we op de tuin mochten beginnen, konden we niet wachten. Toen we de tuin vervolgens zagen waren we iets minder enthousiast. Omdat een tuin helemaal schoon opgeleverd moet worden gingen wij ervan uit meteen de winterrogge te kunnen zaaien. Maar de tuin was een tijd terug al opgeleverd en sinds die tijd was er niets gedaan. Het onkruid stond knie hoog.

Gelukkig heeft een mede-tuinder deze week zijn handen uit de mouwen gestoken en de hele tuin zo goed als onkruid-vrij gemaakt.
Wij konden vandaag goed aan de gang. Omdat we veen grond hebben is de grond heel klontig en moeilijk te bewerken. Na een dag geploeterd te hebben met hulp van Daan, hebben we alles dat we voor de winter in de grond wilde hebben kunnen zaaien en planten. De winterrogge zal over een week al aan het ontkiemen moeten zijn. De uien en de knoflook zouden iets langer duren, waarschijnlijk zien we die over twee weken opkomen. Tot snel tuin, we zijn benieuwd naar wat je ons zult geven.

                       Seizoen 2014 is van start.




Klussen voor de winter:
- Tuingereedschapskast maken
- Een goede spitvork vinden
- Een kruiwagen aanschaffen
- Een nieuw tuinplan maken op basis van verschillende plant families in plaats van groot eters, middel eters etc.

Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"