Geen natte voeten

Vandaag zijn we weer lekker aan de gang gegaan op de tuin. We hadden veel plannen, maar te weinig tijd en materiaal. Om deze reden moesten we nog even langs het tuincentrum voor een paar palen.
En toen kwamen we de "enorm leuke" kerstdecoraties tegen.

Het waterpeil wordt handmatig geregeld, gelukkig hadden ze deze laten zakken. Alle plassen op de tuin waren weg. Nog wel veel blubber, maar het is in ieder geval geen wegzakking gevaar meer. Vorige week was het net drijfzand.


Omdat de vorige eigenaar alleen hekken heeft verwijderd, zullen we zelf nieuwe moeten plaatsen. Marian kwam met het leuke idee wilgen takken in de grond te steken en er dan met kortere kleine takken doorheen te vlechten. De wilgen takken zullen hoogstwaarschijnlijk wortel gaan schieten en in het voorjaar uitlopen. Op die manier hebben we dan een natuurlijke afscheiding gecreƫerd. Nu alleen wel goed blijven snoeien; hoger dan een meter mag het niet worden.


Ook hebben we de kiwi in de grond gezet. Hiervoor hadden we dus palen nodig. Hiertussen zullen we ijzerdraad spannen zodat de kiwi kan klimmen en in de breedte kan groeien. Al het fruit zit nu in de grond, behalve de aardbeien.
Wat is het toch heerlijk om op de tuin te zijn, ondanks de kou en de verschillende lagen die we aan hadden getrokken. Bijzonder is ook dat op de een of andere manier de zon altijd tevoorschijn komt als we op de tuin bezig zijn. Op de laatste foto kun je de blauwe lucht al een beetje zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"