Zeewier in opkomst

Vandaag kwam ik een fragment van Een Vandaag tegen: "Knok je uit de crisis". In een reeks fragmenten laat Een Vandaag de initiatieven van mensen zien met de crisis als drijfveer.
Zeewier groeit makkelijk, snel en is erg voedzaam.

Wat ontzettend leuk om te zien hoe er op verschillende manieren verbouwd kan worden. Daar is "waterbouw" wel een heel mooi voorbeeld van, vind ik. 
Jullie zullen wel denken: "wat heeft dit met Uit de Kluiten te maken?". Onze natte tuin legt de link, uiteraard kunnen wij geen zeewier verbouwen op land wat blank staat met zoet water. Tenzij we met zeezout gaan strooien. Misschien een idee voor later. 

Hieronder bijbehorende tekst van Een Vandaag. 

"Het is groen, heel gezond en groeit extreem snel: zeewier. In Nederland eten we er tonnen van maar dat zeewier komt uit Azië. Maar als het aan de Amsterdamse ondernemers Rebecca Wiering en Jennifer Breaton ligt, komt daar verandering in.
De voormalige marketingmanager en advocaat  startte onlangs het bedrijf Zeewaar: de eerste echte commerciële zeewierboerderij van Nederland.
In samenwerking met de Universiteit van Wageningen hopen zij het eerste grote akkerbouwbedrijf te worden op het water. Volgens biologen uit Wageningen gaat de zeewierteelt voor een revolutie zorgen in de land- en tuinbouw.
EenVandaag volgt Rebecca en Jennifer vanaf het planten van het eerste wier tot aan de eerste oogst."
Afbeelding: http://www.zeewier.net/

Reacties

Populaire posts van deze blog

The bigger the better, maar niet altijd

Eerste oogst

"Boodschappen doen"